Hedonizam

Hedonizam – filozofija po kojoj je „uživanje“ najvažniji cilj čovjeka.
Hedonizam u Srbiji ?

Tokom radne nedelje – otići sa kolegama sa kojima se odlično slažete, u dvorište jednog od njih u kome se širi novi gazebo. Ne, nije biljka 🙂 Nadstrešnica, povelika, ispod koje su se jele odlične palačinke, pilo pivo i … pa tračarile ostale kolege, naravno.

Photobucket

Zatim u subotu otići u Novi Sad, i pridružiti se isključivo društvu istog pola. Pripremiti dobar ručak azijskog tipa, uživati na velikoj terasi sa puno zelenila, i naravno, zamutiti čokoladni kolač.

Photobucket

Pošto je hedonizam u pitanju, ne zadovoljiti se samo kolačem, nego ga preliti sladoledom od vanile i keksa.

Photobucket

Napraviti foto-sešn slobodne tematike, pa se bućnuti u bazen. Dok vam se prsti ne smežuraju. A onda, na suvom, popiti džin tonik.

Photobucket

Zatim, ohladiti se pod klimom, komentarisati pojavljivanje nekih ličnosti na TVu, i u kasnijim satima zaokružiti okupljanje još jednom turom kolača.

Nedelju provesti ne radeći ništa. Ionako je previše vruće.

—————————————-

KOMENTARI:

• At 22. jul 2007 15:30:00, Esperanza said…
Uvek navijam za hedonizam!!!Lepiii ble svi ovi hedonisticki poduhvati:) A da se ne radi nista, a TO tek sto je hedonizam…Pa reci;)!
• At 22. jul 2007 16:01:00, spes said…
Lepo ti ovo sve. A sviđa mi se kupaći ove dame prve sleva. Gde ga je kupila? :)))
• At 22. jul 2007 16:31:00, Mungos said…
hedoniholičarko :))
• At 22. jul 2007 18:10:00, Miloje Sekulic (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
potpuno podrzavam vase hedonisticke napore u ovom anti-zivotnom pa tako i anti-hedonistickom okruzenju
• At 22. jul 2007 18:41:00, hogar_sm said…
reklo bi se da je „bazen“ slikaT negde kod nas, na Medaku. ne zbog oblika bazena, već zbog oblika riba u njemu. živeo Hedonizam naš nasušni, živeli mali vrtni Patuljci!:)
• At 22. jul 2007 20:00:00, Magrit said…
Najbolje je to sto smo sve 4 tako razlicite i gradje i boje koze, kose …. kao reklama za Dove 🙂
• At 22. jul 2007 20:15:00, Sidekick said…
spes: kupaći na prvoj dami s leva je ljubičasti speedov model od pre par godina (sa zanimljivim gornjim delom koji jeste majca, ali sa vrlo tankim bretelama). Dama s leva ne deli tvoje pozitivno mišljenje. Prokomentarisala je da na njoj izgleda kao ronilačko odelo. Vive l’hedonisme! Mmm. Još ne mogu pošteno da zinem od onog gateau au chocolat
• At 22. jul 2007 21:29:00, Goce (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
Jako dobar provod! Kolač izgleda odlično! 🙂
• At 23. jul 2007 11:00:00, Jela_Pulchra (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
Dama s leva se ugojila kilo i po od subote, tako da ce morati da se pomiri sa ronilackim odelom kao jedinim mogucim modelom kupaceg kostima za iducih pet dana kada ce da se hrani iskljucivo zelenisem:)
• At 23. jul 2007 17:53:00, lorna doone (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
Kaj si ti ono po horoskopu? Ovo mi izgleda ko dan po mjeri bika ;)!
• At 24. jul 2007 8:33:00, novi nick (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
post je super pozdrav i čitamo se
• At 24. jul 2007 8:35:00, Nymph (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
ooovaj… jel bi nam mogla udijeliti recept za ovaj kolač. izgleda tako dobro da mi dođe da ga zagrabim s fotke 😉 a tek je jutro 😉
• At 24. jul 2007 9:23:00, Magrit said…
@lorna: bilo je bikova, a ja sam skorpija. Ne vjerujem u horoskop, svi volimo uzivati :). @Nymph, dama s lijeva je pravila, trazicu od nje recept, pa ti poslati na mail.
• At 24. jul 2007 10:05:00, nekidezivot said…
e što volim kad ljudi umeju da žive život 🙂 ej, prijavljujem se i ja da dobijem recept!
• At 24. jul 2007 15:56:00, Sidekick said…
Domaćica hedonističkog dana, to jest moja malenkost, jeste bik u horoskopu. Mislim da to sve govori. 😀 Namirnice za manju tepsiju (mi smo inače pravile duplu količinu) jesu: 200 grama maslaca 400 grama crne čokolade 5-6 kašika šećera (uvek jedna kašika šećera više nego što ima jaja) 4-5 jaja (5 jaja ako su mala) 4 kašike brašna Odvojite žumanca i belanca. Belanca miksujete dok ne dobijete penu. Žumanca se miksuju sa šećerom. Pošto šećera ima više nego žumanaca, dobro ga je prethodno ušpinovati u nekoj šerpici kako bi se posle umanca lakše umutila (genijalna dosetka dame s leva). Mutiti žumanca dok skoro ne pobele. Za to vreme na šporetu obavljate mukotrpan posao topljenja 400 grama čokolade za kuvanje i maslac. Ukoliko ovaj posao uspešno preživite (prethodno uspevši da ne zagnjurite glavu u lonac i umrete najlepšom mogućom smrću), ostaje da u smesu dodate penu od belanaca i mućena žumanca. Mešate, mešate, mešate… Za to vreme vaš asistent liže posudu u kojoj ste mutili žumanca. Prelijete smesu u pleh (onaj ko za đuveč, na primer). Oližete šerpu u kojoj ste pravili smesu. Oližete viljuške za mućenje (prethodno je pametno isključiti mikser). Kolač stavljate u zagrejanu rernu i pečete na 180 stepeni.i pečete ga 35 do 40 minuta. Obigravate oko rerne i terate gladne ukućane privučene mirisom. Kad ispečete kolač, sačekate da se maaalčice ohladi, pa ga isečete na kocke. Dočepate se bar dve kocke pre nego što ih ostali smažu i preko njih stavite malo (ili malo više) sladoleda od vanile koji, onako divno hladan, pravi protivtežu još toplom kolaču. Predete kao mačka koja je pojela kanarinca i uzimate repete, posle čega hukćete kao šezdesetogodišnji gojazni srčani bolesnik koji je trčao uz stepenice. Prijatno!
• At 24. jul 2007 20:23:00, nikolina baka said…
znam da zbog vrucine i neorganizovanosti propustam mnoge stvari na blogu, ali jbga, proci ce. ali gazebo, palacinke i ove cetiri ribe u bazenu (mislim da jednu skroz desno znam, hehehe) ma bravo za hedonizam. Nema reprize zivota devojke, indzoj sto bi rekli…
• At 30. jul 2007 11:35:00, Jela_pulchra (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
Samo da prokomentarisem recept u cokoladu stavite prvo zumanca, onda brasno, onda belanca

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s