Pletenje na moru

Ovu crnu majicu sam počela na Braču, pletući je uveče uz neku seriju, ili dok je napolju bilo suviše vrelo za moju kožu.

ZAVRSENO

Link do mustre.

U originalu ima pojas od srebrnog konca, ali nisam htjela toliko šareniti. Možda izvučem neke šare kasnije po majici, kao grane drveća, ali o_tom_potom. Inače, ovo je prva majica koju pletem sve izjedna – znači, počela sam od dna prednjice, stigla do ramena, a sad idem unazad ledja….

—————–
KOMENTARI:
• At 31. avgust 2006 17:51:00, pravi-red (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
Majica će bit super. Super je što je sve ujednom komadu. Ja osobno ne volim da mi je tak jako otvoreno oko vrata. Inače, zaboravila sam te pitati postoje li još uvijek časopisi „Pletenje“, „Vuna“ i sl. (koje sam kupovala još u osnovnoj školi)?
• At 31. avgust 2006 22:30:00, Maya said…
Da, super je u jednom komadu, neće se vidjeti šavovi na ramenima. Ovi časopisi što si nabrojala više ne postoje (koliko ja znam). Ponekad kod nas može da se nadje „Verena“, „Mani di fata“ i „Diana“.
• At 31. avgust 2006 22:48:00, Mungos said…
A šta je bilo sa „prvim pletenjem napolju“?
• At 31. avgust 2006 23:05:00, Maya said…
Tu sam majicu isto nosila na more, i isplela rukave, samo još da spojim…. Ako si na to mislio…. Ako nisi, pletenje napolju nije ponovljeno u Sivogradu, a na Braču su ionako svi na odmoru, pa nije bilo upitnih pogleda.
• At 31. avgust 2006 23:14:00, Mungos said…
Ma da, ono pletenje na Kališu. Trendovska boja.
• At 1. septembar 2006 10:05:00, ofca (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
jao pa ovo ti je skroz super, pa pletes ko avion:D ja se tu vec 5 dana natezem s nekom kapom, a ti samo skaces s majice na drugu majicu:D
• At 1. septembar 2006 17:12:00, suzy q. (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
majo, prava si umjetnica-i za fotke i za glot-frket
• At 2. septembar 2006 11:16:00, Maya said…
@Crna_Ofca, tako je to kad si na odmoru 🙂 @Suzi Q.: Hvala 🙂 Zar se ne kaze klot-frket? Usput, istoimena emisija totalno je upropastila moju propagandu da je pletenje ok i za normalne ljude…..
• At 2. septembar 2006 13:15:00, spes said…
Ej, blog ti je super, a ja ga tek sada otkrila. Nije ni čudo, tek sam dva meseca ovde. Sjajne fotografije, a i meni je pletenje nekad bila omiljena razonoda.
• At 4. septembar 2006 22:46:00, Jana (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
Sličnu je mejicu osamdesetih sebi isplela moja mama iz jednoga komada, pa sam je ja, naravno, povremeno posuđivala. Ona je u cijelu uplela srebrni lame, a to je pikalo za poludit… Mislim da je i vunu i taj lame naručila preko Ateksovog kataloga (ako se itko toga još sjeća). Sad si mi probudila jedno lijepo sjećanje.. Hvala! BTW, izgleda da smo svi ove godine u fazi pletenja iz jednog dijela – ja sam onu bijelu končanu vesticu također bez šavova napravila, a isto planiram i s onom debelom vestom.
• At 5. septembar 2006 11:50:00, Maya said…
@Jana: 🙂 🙂 Izgleda da je i u svijetu sad moderno plesti izjedna, to sve češće vidim, kao i razna brza spajanja dok se još plete. Sve u sluzbi napretka, brzine i jednostavnosti 🙂
• At 5. septembar 2006 23:34:00, Jana (Neregistrovan) (Neregistrovan) said…
Haug 🙂

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s